Vücut ateşinin düşük olması durumlarında neler yapılır? Ateş düşmesinin belirtileri? Ateş düşmesinin nedenleri nelerdir, Ateş düşmesi hakkında bilgi.
Özellikle çocuklarda ateş düşmesi vücutta bir aksaklığın ve bir hastalığın habercisi olabileceğinden, bunu zamanında saptamak önem taşır. Ateş düşmesinin nedeni kalp, karaciğer, akciğer, bağırsak gibi yaşamsal önem taşıyan organların çalışmasının yavaşlamasından ileri gelebilir. Çevre sıcaklığının çok düşük olduğu ortamda ıslak elbise de vücut ısısının düşmesine neden olabilir.
Ateş düşmesinin belirtileri; şiddetli titreme, özellikle hep sıcak olan bölgelerden başlayarak derinin aşırı soğuk olması, dalgınlık ve dermansızlık, dil sürçmesi, ellerinin renginin solması bazen mavimtrak renk almasıdır. Vücut sıcaklığı 35 derecenin altına düştüğünde tehlikeli bir durum var demektir.
Böyle bir durumla karşılaşıldığında eller çocuğunuzun üzerinde ıslak elbise varsa hemen onları değiştirin, dışarıdaysa normal sıcaklıkta bir odaya alınız. Çocuğu yavaş yavaş ısıtmaya dikkat ediniz. Bu nedenle sıcak su tulumu ve elektrikli battaniye kullanmayınız. Çünkü, bunlar vücudun merkezinden dış tarafına daha çok kan gelmesine ve içerideki sıcaklığın daha düşmesine yol açar. Normal sıcaklıktaki bir odada normal bir battaniyeye bir başkasıyla birlikte sarın. Başkasının vücut sıcaklığı çocuğa iyi gelir.
Çocuğun bilinci yerindeyse, sıcak olmayan, ılık ve tatlı içecekler veriniz. Çocuğun ateşini her yarım saatte bir ölçün ve doktora haber verin. Doktor gelinceye kadar ısıtma önlemlerini sürdürün.