Göz kapağında oluşan kızarıklık, Göz kapağında şişlik, Göz kapağında ağrı, Göz kapağında sivilce, Göz kapağında arpacığın sebepleri nelerdir? Göz kapağında Nasıl tedavi edilir, Göz kapağında neler dikkat edilmelidir? Göz kapağıyla ile ilgili bilgi..
Göz kapaklarında görülen şişmelerin çeşitli nedenleri vardır.
Uykusuzluk ve yorgunluk göz kapağı şişmesine yol açabileceği gibi, alerjiden de kaynaklanabilir. Tırnak cilası, saç boyası, çeşitli kozmetik alerjileri göz kapağı şişmesi ya da “ödem”e neden olabilir. Bazı göz damlaları ve antibiyotik merhemlerinden de kuşkulanılmalıdır. İyi pişmemiş domuz etinden ileri gelen “trişinoz” gibi bazı hastalıklarda göz kapakları şişer.
Bu saydığımız nedenlerle göz kapaklarınız şişiyorsa, çaresi, bu nedenleri ortadan kaldırmanızdır. Bu arada soğuk suyla gözlerinizi kapayıp yıkamak geçici bir rahatlık sağlar,
Yukarıdaki nedenlerin hiçbiri ortada yokken göz kapaklarınız sık sık şişiyorsa kronik akciğer, kalp ya da böbrek hastalıkları olasılığı üzerinde durmak gerekir. Bu takdirde bir doktora başvurmalısınız.
Arpacık: Kirpiğin dibinde çıkıp gelişen sivilceye “arpacık” denir. Bir enfeksiyon ürünü olan arpacık, hiçbir tedavi uygulanmaksızın bir hafta içinde kendi kendine patlayarak iltihabını boşaltır ve kuruyup yok olur.
Arpacık patladığında boşalan irini temiz bir pamuk parçasıyla silip alınız. Bir hafta içinde iyileşmeyen arpacıklar için doktora başvurun. Gözde kızarıklık ve ağrı başgösterirse ya da arpacık yeniden çıkarsa yine doktora görünün.
Gözde yanma; Gözlerdeki katılgan doku yanmaları, daha çok kış mevsiminde görülür. Özellikle güneşin, kar tabakası üzerinde yansıması tehlikeye yol açabilir.
Kar gözlüğü, göze kum kaçmış gibi bir hisle başlar; bunu ışıkta gözleri açamama hali izler. Bazen göz kapaklarında ödem de görülür.
Göz yanmasına karşı karanlık ya da loş bir yerde gözlerinizi dinlendirin. Soğuk su emdirilmiş pamukla göz kapaklarına kompres yapın. Göz doktorunun tavsiyesi olamadan, kesinlikle damla kullanmayın. Keskin güneş ışığından kaçının.