Dölyatağı hastalıkları nelerdir? Dölyatağında meydana gelen hastalıklar, Dölyatağı belirtileri, Dölyatağı tedavileri, Dölyatağı ile ilgili bilgi.
Dölyatağında genellikle iyi huylu (selim) tümörlerin yol açtığı hastalıklar (fibroid) ve kanser görülür. Cinsel hormonlardaki dengesizliklerin yol açtığı sanılan iyi huylu tümörlerden kaynaklanan hastalıklarda tümör, dölyatağı dokularına basınç yaptığı için aşırı kanamalar (menoraji) ya da normal adet arası kanamalar (metaroraji) görülür. Bu basınç aynı zamanda sancı, ağrı, varis ve idrar tutulmasına, basura, ayaklarda şişmelere yol açar, sık sık akıntı görülür. Urların ameliyatla çıkarılmasıyla tedavi olasıdır.
Dölyatağı kanseri en çok içerde ya da dölyatağı ağzında ve doğurmuş kadınlarda sıklıkla görülür. Hafif kanlı bir akıntıyla kendini belli eder; bu nedenle düzensiz ya da çok fazla adet kanaması olan kadın hemen hekime başvurmalıdır. Erken tanıyla başlatılan tedavi genellikle olumlu sonuç verir. Bunların dışında dölyatağı kanaması da bir öteki hastalıktır. Dölyatağının iç yüzünün kalınlaşması ve düzensiz kanamalarla kendini gösterir.Yumurta kanallarının yumurtayı atamaması sonucu san cisim oluşmaz ve progesteron salgılamaz. Kürtajla alınan dölyatağı iç tabaka örneğinin laboratuvarda incelenmesiyle tam konur ve progestoron tedavisi uygulanır