Kentlerde ve büyük sanayi merkezlerinde, evlerden toplanan çöplerle sanayi artıklarının yokedilmesi çok önemli ve zorunlu işlerden biridir. Böyle bir iş, kurulması ve yürütülmesi genellikle belediyelere ait olan birtakım tesisleri ve geniş bir örgütlenmeyi gerektirir.
Kapı önlerine bırakılan ve hemen anında yokedilmeyen ev çöpleri çoğu zaman bulaşıcı salgın hastalıklara yol açan bir mikrop ve hastalık yuvasıdır. Her aile günde kilolarca çöp atar. Kırlarda bu çöpleri toprağa gömmek ya da yakmak oldukça kolaydır.
Fakat, biriken çöplerin her gün dağ gibi yığınlar oluşturduğu büyük kentler için aynı şey söylenemez. Böyle büyük bir kentin her yıl bir milyon tonu aşkın çöp ve artığı yok etmek zorunda olduğunu biliyor muydunuz? Çöpleri yoketmek için günümüzde birçok yola başvurulur. Öncelikle, çöplerin Çöp kamyonlarıyla toplanması, daha sonra çöp fabrikalarına götürülmesi gerekir. Toplanan çöpler yakılarak yokedilebileceği gibi, bu çöpleri işleyen fabrikalara gönderilerek gübre haline de getirilebilir; ayrıca, gene birtakım işlemlerden geçirildikten sonra merkezi ısıtma kazanlarına da atılabilir.
Çöp makinesi, evlerde biriken çöplerin boşaltımı için gerçekleştirilmiş sağlığa uygun ve olumlu sonuç veren bir çözüm yoludur. Çöp kutusunun altına yerleştirilen bu makine, dört parçadan oluşur: çöp bölmesi, ufalayıcı bölme, ezme bölmesi ve boşaltma bölmesi. Bir elektrik motoru ufalama ve ezme tablasını döndürür. Makinenin işlemesi için gerekli su, soğuk su musluğundan sağlanır.
Radyoaktif artıklar büyük beton kutulara konarak okyanusların dibine bırakılır. Buna karşılık bazı zararlı çöpler bugün bile ne yazık ki denizlere dökülmekte ve gerek balıkçılar, gerek denize giren halk için bir tehlike yaratmaktadır.