Yüce kitabımız Kuranı Kerim surelerinden Asr Suresi ve anlamı, Asr Suresi tefsiri, Asr Suresi fazileti bu sayfada derledik. İşte Asr Suresi arapça okunuşu ve yazılışı (Asr Suresi okunuşu ve anlamı) ile Asr suresi hakkında tüm detaylar.
Asr Suresi; İnşirâh sûresinden sonra Mekkede nazil olmuş olup, sûre 3 ayettir. Adını ilk ayetinden alır. Bu veciz sûre, İslamı iki satırda özetlemektedir. Allah Teala birinci ayette “asr” a dikkat çekmekte, onun önemini hatırlatmaktadır. Asr, yüzyıl, ikindi vakti ve meyvenin suyunu çıkarmak gibi manalara gelir. Asr sözlükte ise dehr, süresiz zaman, gece ve gündüz, ikindi vakti, herhangi bir şeyin muayyen vakti, insan toplumu, yağmur gibi çok çeşitli manalara gelir.
Tefsirciler daha çok ikindi vakti ve ikindi namazı, mutlak zaman, özellikle Hz. Muhammed (a.s) ın asrı, ahir zaman manaları üzerinde dururlar.
Sûrede kurtuluşun imana, iyi işler yapmaya hakkı ve sabrı tavsiye etmeye bağlı olduğu anlatılmıştır.
İmamı Şafii Hazretleri, Asr Suresi hakkında şöyle buyurmuştur. ” Kur’an’da başka hiçbir sure nazil olmasaydı pek kısa olan bu Asr Suresi, insanların dünya ve ahiret saadetlerini temin bakımından yeterdi.”
İnsanoğlunun saadeti 4 şeye dayanır.
1. İman 2. Amel-i Salih 3. Hakkı Tavsiye 4. Sabrı Tavsiye
Asr Suresi Arapça Yazılışı
Asr Suresi Arapça Okunuşu
Bismillahirrahmânirrahîm.
1- Vel asr
2- İnnel insane le fi husr
3- İllellezıne amenu ve amilus salihati ve tevasav bil hakkı ve tevasav bis sabr.
Asr Suresi Dinle
Asr Suresi Anlamı
Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın ismiyle.
1- Asra yemin olsun ki,
2- İnsan mutlaka ziyandadır.
3- Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır.
Asr Suresi Fazileti
• Asr Sûresini, her gün yetmiş kere (70) okuyan kimsenin sıkıntı ve stresi yok olur.
• Ateşli bir hastaya Asr Sûresi okunursa, o hasta şi-fâyâb olur. Yani, hasta şifâya kavuşur demek olur.
• Korunmak niyyet ve maksadıyle, Asr Sûresi, dört ayrı kağıt parçasına yazılıp, korunmak istenen yerin köşelerine yerleştirilirse, Cenâb-ı Hak, o yeri tehlikelerden korur.