El Varis isminin anlamı nedir? İşte Esmaül Hüsna (Allahın 99 isimlerinden) El Varis arapça yazılışı, anlamı, zikri ve faydaları hakkında bilgi.
الوارث El Varis; her şeyin tek varisi, hakikî sahibi, her şey yok olup gittikten sonra Bâkî kalan, varlığının sonu olmayan demektir.
“Biz, refahından şımarıp azmış nice şehri helâk ettik. İşte meskenleri; kendilerinden sonra bunların pek azında oturuldu. (Onlara) biz vâris olmuşuzdur.” (Kasas,28/ 58)
Allah Teâlâ, yaratılmış bütün varlıkları yok ettikten sonra bâkî kalan, mülkün gerçek sahibidir. Mülkü dilediğinden alır, dilediğine verir. Dünyada bulunan herkes ve evrende bulunan her şey fânîdir, geçicidir. İnsanlar ölümlü oldukları için sahip oldukları mal, mülk, servet de geçicidir.
Bu isimden kulun alacağı en büyük ders, mal ve mülkünün manevî temizliğine dikkat etmesidir. Allah’ın tertemiz olarak yaratıp, ömrü süresince emanet verdiği mülkü, faizle, rüşvetle, ihtikârla, zulümle kirletmeden O’na teslim etmeye çalışmak gerekir.
Aynı şekilde, günahsız olarak yaratılan organların, hislerin ve duyguların da lekelenmemesine gayret gösterilmelidir.
Bir yönüyle Vâris ismi, cüz’î irademizle işlediğimiz her türlü amele bakar.
Hadis-i şerifte “Dünya ahiretin tarlasıdır” buyruluyor. İnsan, bu dünya tarlasının içinden çıkmış harika bir mahluk. Kendi bedenine hakiki mâlik olmadığı gibi, dünyanın da gerçek sahibi değil.
Ömür denilen hizmet ve imtihan süresini doldurduğunda, ruhu bedeninden ayrılıyor ve bedeni bu dünya tarlasının bir köşesine defnediliyor.
Gidenlerin yerine başka bedenler ve başka ruhlar bu dünyaya geliyorlar ve ahiretleri namına bir şeyler devşirip göçüyorlar.
İşte Vâris ismi, hem bu misafirlerin dünya tarlasını terk etmelerinde, hem de kazanç yahut kayıplarını ilâhî ilme tevdi etmelerinde, tecelli ediyor.
El Varis esmasının özellikleri ve bazı faydaları
– El Varis isminin zikrine devam eden ve her gün (707) kere okuyan kimse dünyevi ve uhrevi birtakım nimetlere kavuşur. İşleri kolaylaşır. Pek çok yararını görür.
– Ahiret işleri için adetle sınırlandırılmammalıdır. Bu ismin zikriyle meşgul olan kimseye niyetine göre ikramda bulunulur. Yüce Allah’ın izni ve iradesiyle iki cihanda mutluluga erer.
– Güneş doğmadan zikretmeye devam eden kimsenin vücudunda hastalık, elem kalmaz.