H harfiyle başlayan hayvanların isimleri yani baş harfi H ile başlayan hayvan isimleri hangileridir? İşte baş harfi H olan hayvan türleri nelerdir hakkında bilgi.
H harfi ile hayvan ismi, fotoğrafı ve o hayvan hakkında bilgi
Halkalı solucan : (Annelida) Polymera olarak da bilinir. Segmentleri dıştan belirgin olarak görülen bir omurgasız hayvanlar şubesidir.
Deniz, tatlı su ve karalarda yaşarlar. Vücut uzun ve segmentlidir. Vücut segmentler septum adı verilen bölmelerle birbirlerinden ayrılmıştır. Baş bölgesine prostomium, posterior uca ise pigidium adı verilir. Prostomium ile pigidium birer segment değildirler. En yaşlı segment başın hemen arkasındaki segmenttir. Çeşitli organlar her segmentte tekrarlanır.
Hamam Böceği : Blattodea (bazen Blattaria ismi de kullanılır) takımını oluşturan böcek türlerine verilen ad. Takımın isimleri Yunanca blatta sözcüğünden türemiştir. Sözcüğün anlamı “hamam böceği’dir. 6 farklı familyada yaklaşık 4.500 tür bulunmaktadır. Hamam böcekleri, 2.000 metreden daha yüksek yerler ve kutup bölgeleri dışında, dünyanın her yanında bulunurlar. Çoğu hamamböceği hepçildir.
Hamsi : (Engraulis encrasicolus), Engraulidae familyasına ait bir balık türü.Hamsi adı arkaik Kolh dili kökenlidir ve orijinal prototipi “Küçük Sivri Balık” anlamındadır.
Vücut ip şeklinde hafif yassılaşmış olup yanlarda yuvarlaktır. Alt dudak mevcut değildir, üst çene ise uzun olup, sırt rengi koyu mavi siyahımsı, alt taraf açık renklidir. Yan tarafları parlaktır. Kuyruk yüzgeci homoserk yapıdadır.
Hamster : cricetidae familyasına dahil kemirgen bir hayvandır.
Hamsterin hikâyesi, 1930 yılında Suriye Yahudi Üniversitesi zooloji dalı öğretim üyelerinden Prof. İsrâ’el Aharûnî’nin bir dişi hamsterle 12 yavrusunu Suriye yakınlarında bir kasabada bulup almasıyla başlamıştır.
Hidra : ya da Hydrozoa (Latince hydra (su), zoon (hayvan)), hidra, obelia gibi hayvanları ve diğer hidra benzeri canlıları kapsayan bir Knidliler sınıfıdır.
Genellikle koloni şeklinde, çoğunlukla eşeyli ve eşeysiz üremenin birbini takip etmesiyle çoğalırlar.Eşeysiz üremelerini tomurcuklanma ile yaparlar. Çoğunun hayat döngüsünde hem polip, hem de medüz formları görülür. Yalnız bazılarında sadece polip ya da sadece medüz form olan hayat görülür.
Hindi : (Meleagridinae), tavuksular takımına ait olan sülüngiller familyası içerisinde bir alt familya oluştururlar. Amerika’ya ilk göç edenler tarafından keşfedilmiş ve 17. yüzyıl’ın başlarında Avrupa’ya getirilmiştir. Günümüzde eti için yetiştirilen bir kümes hayvanı olarak tanınırlar.Hindinin 2 türü vardır. Meleagris gallopavo Doğu ve Güney Amerika kökenli bir tür olup, 1 m’ye kadar büyür. Diğer tür Meleagris ocellataise Meksika Yucatan menşeli olup belirgin bir şekilde daha küçüktür.
Horoz : bir kümes hayvanıdır. Tavuğa göre kuyruk ve boyun tüyleri daha uzun ve parlaktır. İbiği büyük ve gösterişlidir. Kendine has, ahenkli bir ötüşü vardır. Ağırlığı 3,5 – 4,5 kilo kadardır. Çok güzel ve uzun süre ile ötenleri (Denizli horozu veya Alman Berg horozu) olduğu gibi, özel olarak horoz dövüşü için yetiştirilen (İspenç horozu) cinsleri vardır.
Hüthüt kuşu : (Upupa epops), çavuş kuşu adı ile de bilinen, Gökkuzgunumsular (Coraciiformes) takımının, ibibikgiller (Upupidae) familyasında yer alan tek kuş türü. Uzunluğu 28 cm kadar, gagası uzun yay biçiminde, tüyleri turuncu-kahverengi olup başı sorguçlu, kısa kanatlı bir kuştur. Bazı Türkiye Türkçesi ağızlarında baltalı olarak da geçer.
Halkalı kuyruklu kedi : Halkalı kuyruklu kedi (Bassariscus astutus), Halkalı kuyruk veya Miner kedisi olarak da bilinir, rakungiller (Procyonidae) familyasından memeli hayvan türü.
Yaklaşık 30 cm büyüklüğünde olan, Meksika’da ve ABD’nin Alabama’dan Oregon’a kadar uzanan güneybatı kesiminde yaşayan halkalı kuyruklu kedinin adı, kabarık, uzunluğu 40 cm’ye yaklaşan, üstünde halka halka çevreleyen gri ve siyahımsı koyu kahverengi çizgiler bulunan kuyruğundan kaynaklanır. Yüzü tilkiyi andırır biçimde sivri, bedeninin üst kesimi boza çalan kahverengi, karnı beyazdır. Küçük memeli omurgalılar, böcekler ve meyvelerle beslenir.
Havana kedisi, siyam kedisinin melezleştirilmesiyle elde edilen, ender ırklardan biridir.
İlk olarak, 1894’te yetiştirilen Havana kedisi, kısa tüylü, parlak kahverengi postu, ince uzun profili, uzun kuyruğuyla ve kaslı beden yapısıyla çok zarif bir kedidir.
Havuz balığı (Carassius carassius), sazangiller (Cyprinidae) familyasına ait bir balık türü. Havuz balığı sazan’a çok benzer. ikisini ayırt etmek için havuz balığının daha yüksek olan sırtına, ve sazan balığında var olan bıyıkların eksik olmamasına dikkat etmek gerek. Renkleri çoğunlukla metalik sarı, bazende gri ya da yeşilimsi olur. Havuz balığı çok yavaş büyür. Boyları 15-25 en çok 60 cm. ve 2–3 kg. ağırlıkta olur. Havuz balığı ile sazan balıkları birbirleri ile çiftleşebilirler. En büyüklerinin diğer küçük balıkları yedikleride görülmüştür.
Trakya, Marmara bölgeleri, Kızılırmak, Yeşilırmak deltaları ve Çoruh havzasında yayılış gösterir. Avrupa’da da çok yaygındır. Su içindeki otlar, dip hayvanları ve sinek larvalarıyla beslenir. Mayıs-Haziran arası 14-20 C° sularda 150-300 000 yumurtasını otların üzerine bırakır. Suyun kirliliği ve oksijen toleransına dayanıklı bir balıktır. Hatta 5 güne kadar hiç oksijen içermeyen suda hala hayatta kalabildigi tespit edilmiştir. Kurak zamanlarda yasadığı küçük göl kurusa bile, kendini çamura gömüp belli bir süre hayatta kalabilir. Bu yüzden hatta cok kirli sularda, ve çok küçük göllerde bile yaşayabilir. Büyüklerinin eti lezzetlidir. Bazı batı ülkelerinde üretimi yapılmaktadır.
Hindi akbabası (Cathartes aura), Yeni Dünya akbabaları familyasının Amerika’da en yaygın türüdür.
1.4- 2.7 kg ağırlığında olan kuş, 72 cm boya 200 cm kanat gerginliğine ulaşabilir ve Amerika’nın en büyük kuşlarındandır. Kahverengi-siyah tüyler, açık renk kanat kenarlarıyla kontrast oluşturur. Çıplak ve gövdeye oranla küçük baş, yaşlı kuşlarda kırmızı gençlerde ise siyah renktir.
Hindi akbabası, her iki Amerika Kıtası’nın geniş bir parçasında, Güney Kanada’dan Falkland Adaları’na kadar bir bölgede, açık yarı kurak tabiat alanında yaşar. Sıcak bölgelerde sabit kalan bir kuşken, kuzeydeki dağılım alanında yaşayanlar kışın güneye göç ederler.
Uçarken heybetli bir görünümü olan kuş, havada ender olarak geniş kanatlarını çırpmak zorunda kalır. Leş ararken oldukça yükselir. Kimi zaman yavru ve yaralı hayvanları avlar. Bunlar kemirgenler, sürüngenler ve civcic kuşlardır. Buna karşın yine de ağırlıklı olarak leş yiyicidir. Hassas koku alma duyusu sayesinde çok yüksekten hayvan cesedini hisseder. Gelişmiş bir bağışıklık sistemi, onun yemesi güç et parçalarını yutmasına olanak verir.
Dişi, Mart’tan Haziran’a kadar kahverengi lekeleri olan krem renginde en fazla üç kadar yumurtayı, mağaralara, kaya aralarındaki zemin tabana bırakır. Her iki ebeveynde 40 gün boyunca kuluçkaya yatar. Yavrular on hafta boyunca ebevenlerinin kursağından çıkardıkları besinle beslenir ve bakılırlar. Bu süre zarfında da uçmayı öğrenirler.
Humboldt pengueni (Spheniscus humboldti), penguengiller (Spheniscidae) familyasının Spheniscus cinsinden bir penguen türü. Adını, bu hayvanları tarif eden ilk batılı gözlemci Alexander von Humboldt’dan alır. Bu penguenler küçük koloniler halinde, Güney Amerika’nın batı sahillerinde, Humboldt Akıntısı’nın soğuk bölgelerinde yaşarlar.
Yetişkin humboldt penguenleri yaklaşık 60 santimetre boya erişirler. Penguenin gövdesinin üst kısmı siyahımsı gri olup düzensiz gri beneklerin olduğu alt kısmı beyazdır. Göğsünde bulunan nal şeklinde bir bant ve başından geçen beyaz bir şerit, karakteristik özelliğidir.
Humboldt penguenleri genelde gruplar halinde hamsi ve sardalya sürülerini avlarlar. Ağırlık olarak sığ sularda yaşar ve yer altına, mağaralara veya kayalar arasındaki yarıklara yuva kurarlar.
Humboldt penguenleri tehdit altındaki kuş türlerinden sayılırlar. Yaşam alanlarındaki aşırı boyutta balıkçılık ve insanlar tarafından avlanmaları, sayılarının belirgin bir şekilde gerilemesine yol açmıştır. Sık görülen bir durum da, penguenlerin balıkçı ağlarına yakalanarak boğulmalarıdır.