Atasözü; Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.
Deyim ise; Genellikle gerçek anlamından uzaklaşmış birden çok sözcükten oluşan, bir kavramı ya da durumu karşılayan kalıplaşmış sözcük gruplarıdır.
Güneş giren eve hekim girmez.(Güneş girmeyen eve doktor girer.)
* Güneşin insan sağlığı açısından önemi tartışma götürmez. Güneşin girmediği yerlerde mikropların daha çabuk çoğaldığı, güneş yüzü görmeyen insanların da daha çabuk soluklaştığı bilinen gerçeklerdendir. Güneş birçok hastalığa iyi gelirken, sağlığın da baş koruyuculuğunu yapar. Görülüyor ki güneşli evde hastalık olmaz.
* Ev, güneş almalıdır. Güneş, vücudu güçlendirir, birçok mikrobu öldürür, bir çok hastalığa iyi gelir. Güneşsiz evde hastalık eksik olmaz.
* Güneş insanlar için çok büyük bir enerji kaynağıdır. Günümüzü aydınlatan, besinlerin büyümesini sağlayan, mikropları dezenfekte eden, bu dünyayı ısıtarak yaşanılabilen bir gezegen olmasını sağlayan ve en önemlisi insanların D vitamini ile kemik gelişimini sağlalaması, güneşin bizim birinci dereceden ihtiyacımız olan Allah vergisi bir kaynak olmasını sağlar. Öyle ki; Antartika ve denki bölgelerde 6 ay güneşin olması ve diğer 6 ayın olmaması insanların gelişimi açısından çok can alıcı bir değer kazanmaktadır. Belirli yaş aralığındaki çocuklar, güneş görmeyen bu dönemde, solar (güneş enerjisi) niteliğindeki ışıkların önünde hergün belli saatlerde kalarak bu ihtiyaçlarını yapay olarak sağlamaktadır. Güneşin kıymetini bilmeli, evimize girerek doğal ve steril ortamın yaratılmasını sağlamalıyız.
* Sağlıklı olmak istiyorsak, güneş alan evlerde oturmalıyız. Güneş ışığı canlıların yaşam kaynağıdır. Doğadaki her olay ona bağlı oluşmaktadır. İnsan yaşamı da onsuz düşünülemez. İnsanın büyümesinde, saflığını tehdit eden mikropların öldürülmesinde onun rolü büyüktür. İçinde yaşadığımız evlerimizin mutlaka güneş görmesini istememizin nedeni budur. Çünkü evlerimize güneş girmediği zaman, vücudumuz yeterince gelişemez, değişik nedenlerle evlerimizde oluşan mikroplar çoğalır, hastalanırız. Hastalığımızı gidermek için de eve doktor getirtmek durumunda kalırız.