Hz Davud (aleyhisselâm), hem peygamber hem de hükümdar olan bir kimsedir. Kendisine Zebur ismindeki kitap indirilmiştir. Bu mübarek kitapta, çokça İlâhî konular ve dualar vardı. Ancak ibadet ve muamelat konuları olmadığı için Hz Davud Tevrat’ın hükümlerine göre amel etmiştir.
Hz Davud, Tâlût’un ordusunda bulunup Amâlika Hükümdarı Câlût’u öldürmüş, bunun bir mükâfatı olarak Tâlût, kızını Hz Davud ile evlendirmiş, ancak daha sonraları Hz Davud’un şan ve şerefine haset etmiş ve ona düşmanlık etmiştir. Allah Teâlâ ise Hz Davud’u korumuş, Tâlût’un vefatından sonra Yehûda’nın torunları Hz Davud’a biat ederek onu hükümdar tanımışlardır. İsrâiloğulları’nın diğer on bir kabilesi ise Tâlût’un oğluna tâbi olmuşlardı. Aralarında yedi sene süren muharebeler sonunda Hz Davud hepsine hâkim olmuştur.
Hz Davud nereleri fethetmiştir?
Hz Davud (aleyhisselâm), bütün İsrâiloğulları’na hâkim olduktan sonra Kudüs-i şerif’i ve Ken’ân beldelerinden geri kalanları da topraklarına katmış, Âsûrî Devleti ile Fırat nehrinin kenarında savaşmış ve onları mağlup etmiştir. Şam çevresini, Halep ve Nusaybin taraflarını da hâkimiyeti altına almıştır. Hükümetin merkezi Kudüs-i şerif idi. Kırk sene saltanatta bulunduktan sonra ahirete irtihal buyurmuştur. Bu irtihalleri Musa’nın [aleyhisselâm] vefatından 535 sene sonraya denk gelir.
Hz Davud kıssası için tıklayın!
Hz. Davut peygamberin hayatı detaylı bilgi için tıklayın!
Hz Davud (as)’ın Duası İle İlgili Hadislerler için tıklayın!
Hz Davud ile ilgili Hadisler için tıklayınız!