Çiftliklerde serbestçe dolaşıp beslenen tavukların eti oldukça lezzetlidir. Ancak, modern yöntemlerle tavuk yetiştirimi günümüzde gitgide yaygınlaşmaktadır. Tavukçuluk oldukça verimli bir iştir. Gerçekten de bir tavuktan, iki kilo yem karşılığında bir kilo et, elli kadar da yumurta alınır.
Bazı tavukçular, tavuğu özellikle yumurtası için yetiştirirler. Bir tavuk yılda ortalama elli yumurta verir, ama iyi cins tavuklarda bu sayı üç yüze ulaşır. Bazı tavukçular ise, kuluçka makinelerinde yapay yollardan tavuk üretimiyle uğraşır ve yirmi bir günlük bir kuluçka döneminden sonra elde ettikleri civcivleri başka tavukçulara satarlar; onlar da birkaç hafta besledikleri bu civcivleri piliç olunca kasaplara verirler.
Piliç üretme çiftlikleri oldukça ilginçtir. Yaşama koşullarına elverişli dev kümeslerde on bin kümes hayvanı rahatlıkla barınır. Koridorlar boyunca uzanan çok katlı kümeslerde dört ya da beş hayvandan oluşan grupların her türlü ihtiyacı karşılanır: aydınlatma, ısıtma, su yalakları, temiz yemlikler, otomatik yem dağıtıcılar ve miktarı bilimsel yollarla hesaplanan besleyici yemler: tane mısır, haşlanmış mısır… Yumurtalar özel aletlerle toplanır, kümesler mekanik süpürgelerle temizlenir. Hayvanların sağlığı için her türlü, tedbir alınır: Sözgelimi, tavuklar aşılanır, asalak ve mikroplar öldürülür. Böylece, toplu halde yaşayan hayvanlar tehlikeli salgın hastalıklardan korunmuş olur.
Bu gün bazı tavuk yetiştiricileri, eski kümeslerdeki havayı yaratmaya önem veriyor ve hayvanları daha serbest bırakıp tane yemle besleyerek verimi arttırmaya çalışıyorlar.