U harfiyle başlayan hayvanların isimleri yani baş harfi U ile başlayan hayvan isimleri hangileridir? İşte baş harfi U olan hayvan türleri nelerdir hakkında bilgi.
U harfi ile başlayan hayvan adı, resmi ve o hayvan hakkında bilgi
Uğurböceği : Familyasını oluşturan çok yaygın görülen böcek türlerinin ortak adı. Büyük bir kısmı renklidir. Üst kanatları kırmızı ya da sarı üzerine siyah noktalı ya da tersi, yani siyah zemin üzerine kırmızı, pembemsi ya da sarı desenlidir.
Uskumru : (Scomber scombrus) bir deniz balığı. Aynı zamanda Uskumrugiller familyasına adını vermiş olan, bu familyanın örnek balığıdır. Vücut iğ şeklindedir. Sırtta aşağıya doğru inen açık veya koyu yeşilimsi-mavi, üzeri lekeli bantlar vardır.
Uakari: Uakari, suya yakın nemli ormanlarda bulunma eğiliminde olan Güney Amerika’nın tropik yağmur ormanlarına özgü küçük bir maymun türüdür. Uakari en çok pembeden koyu kırmızı renkte değişen çıplak yüzü ile tanınır. Kırmızı (Kel) Uakari, Kara Başlı Uakari, Ayres Kara Uakari ve Neblina Uakari olan dört ayrı Uakari türü vardır, hepsi görünüşte çok benzemektedir ancak kürk rengi ve yaşadıkları yer bakımından bir miktar farklılık gösterir.
Uçan Balık: Sıcak denizlerde yaşayan bir balıktır. Exocoetidae familyasını oluşturan tüm balıklara verilen isimdir.
Başlıca özelliği başının iki yanındaki yüzgeçlerinin çok gelişmiş olmasıdır. Hayvan suyun yüzüne yakın yüzer; kuyruğunun şiddetli bir hareketi ile sudan dışarı fırlayabilir. Bundan sonra kanat biçimindeki yüzgeçlerini hareket ettirerek havada yol alır. Bu da balığın uçuyor gibi gözükmesine yol açar ve bu sebeple de Uçan balık olarak isimlendirilir.
Kalifornia sularındaki uçan balıklar 40-45 santim kadar boyundadır, havada katettikleri mesafe balıkların büyüklüğüne göre 40-300 metre arasında değişir. Sürüler halinde gezen uçan balıklar, büyük bir gemiyle karşılaşınca sudan havalanıp uçmaya başlarlar. Bazen küçük teknelerin üzerinden uçarak geçtikleri de olur. Uçan balıkların eti oldukça lezzetlidir.
Uçan Sincap: Türkiye’de Uçan Sincap diye adlandırılan bu sevimli yaratık, ağaçtan ağaca tatlı öz sularını içmek için uçar. Avustralya’nın vahşi iç kısımlarının ağaçlık alanlarında gruplar halinde yaşarlar. Kol ve bacakları arasında havada “süzülmeye” ve yüksek yerlerden atlarken dengelerini korumaya yarayan, gergin ve ince bir deri parçası vardır. Uçan sincaplar plasentalı memelilerdendir. Plasentalı memeliler, doğmadan önce anne karnında plasenta ile beslenerek uzun zaman geçirir ve gelişimlerini burada tamamlar.
Uzun gagalı kara kakadu : Kakadu, kakadugiller (Cacatuidae) familyasını oluşturan doğal olarak Malakka Yarımadasın’dan Solomon adalarına kadar uzanan bölgede ve Avustralya’da bulunan türlere verilen ad.
On yedi türden oluşan bu papağanların çoğu vücutlarına serptirilmiş kırmızı ya da sarı renkleri dışında beyaz, bazıları siyah renklidir.
Kıvrık ve sağlam gagaları kabuklu yemişleri kırmaya, kökleri bulup çıkarmaya ya da ağaç kabuklarının altındaki böcek larvalarını avlamaya yarar. Solucana benzeyen dilleri beslenmelerine yardımcı olur.
Kakadular ağaç tepelerinde yaşar ve ağaç kovuklarında barınır. Gürültülü geniş sürüler halinde tarla ürünlerini yağmalayarak zarar verdikleri de olur.
Kakadular çok çeşitli sesler çıkarabilir. Islık çalarlar ve telefon çalması ,insan sesi gibi sesleri taklit edebilirler. İyi konuşabilme yeteneğine sahip olanlarına ender olarak rastlanır. Bazıları 50 yıldan fazla yaşar.
Uzun kuyruklu korella : Uzun kuyruklu korsan martı (Stercorarius longicaudus), Stercorariidae familyasından bir kuş türü.
Yaklaşık 38 cm büyüklüğünde küçük bir martıdır. Göçmendirler, kışı güney Atlantik ve Pasifik’te geçirler. Kurak tundra veya daha yüksek tepelerde yuva yapar, zeytin rengi-kahverengi iki yumurta koyarlar. Bu türün erişkinleri gri arka, beyazları olmadığı halde parıldayan koyu ilk kanat tüyleri, siyah başlık ve çok uzun kuyrukları ile karıştırılmazlar. Yavrular, ayırt edilme açısından çok daha fazla problemlidir ve denizin üzerinde Kutup korsan martısından ayırmak zordur.
Ustura Balığı: Doğu Akdeniz tarafında; kumluk yerlerde yaşar. Düşmanlarından korunmak için kuma gizlenir. Vücudunda mavi çizgili desenler vardır. Ağzındaki fare dişi şeklindeki sivri dişleri yüzünden yerel halk tarafından “Fare Balığı” veya “Ustura Balığı” olarak adlandırılır. Tutulduktan sonra iğne çıkarılırken dikkat edilmelidir. Isırabilir.
Uyuz Böceği: Uyuz böceği insanların derisi altında tüneller açarak ilerler. Bu böcek türlerinin dişileri erkeklerine göre daha küçüktür. İnsana zararı olan uyuz böceğinin dişisidir. Bu böcek türünün büyüklüğü ortalama 2-3 mm büyüklüğündedir. Vücut yapıları yuvarlaktır. Bacakları 8 ayaklıdır. Uyuz böceği deri altına girdiğinde yavrulama yapar. İnsan vücudunda aşırı kaşıntıya sebep olur.
UN Kurdu: Un kurdu (Tenebrio molitor) oldukça besleyici ve kullanımı yaygın bir canlı yem türüdür. Un kurtları pek çok evcil hayvan için yüksek kaliteli protein kaynağıdır. Canlı yem olarak en çok larva formları tercih edilir. Bunun yanında pupa ve ergin formları da kullanılabilmektedir.